Selecteer een pagina

10 redenen waarom muziek op de werkvloer je productiever maakt

10 redenen waarom muziek op de werkvloer je productiever maakt
Doelen stellen ebook

Wist je dat er in 35% van de bedrijven waar muziek wordt gedraaid, popmuziek het favoriete genre is. Klassieke muziek wordt in 7% van de bedrijven gedraaid.

Muziek op de werkvloer heeft volgens vele studies een positief effect. Niet alleen op de productiviteit van je medewerkers, maar ook op de sfeer binnen je bedrijf. Je zou daardoor kunnen concluderen dat er met muziek op de werkvloer, meer omzet behaald kan worden binnen dezelfde periode. Dat is nog eens efficiënt werken!

Waarom je muziek zou moeten luisteren tijdens het werk? Ik geef je 10 redenen.

 

  1. Het is goed voor de gemoedstoestand. Muziek zorgt ervoor dat we vrolijker zijn
  2. Omdat muziek werkt als smeermiddel voor je geest, maakt het repetitieve werkzaamheden makkelijker vol te houden
  3. Door muziek kun je makkelijker in een flow komen, waardoor je sneller je werk zult doen
  4. Muziek maakt endorfine los, waardoor je sneller gaat werken
  5. Muziek zorgt voor focus. Je bent minder snel afgeleid door andere zaken uit je omgeving.
  6. Stopt het klokkijken. Binnen ieder bedrijf heb je collega’s die hun ogen net iets te vaak op de klok richten. Het luisteren van muziek kan dit aanzienlijk verminderen
  7. Muziek zorgt ervoor dat je in je brein precies op die knoppen wordt gedrukt, die je een stuk creatiever maken. Door muziek is er geen probleem die je niet op kunt lossen
  8. Muziek zorgt voor achtergrondgeluid in stille ruimtes. Niet in elke werkruimte is er volop geluid aanwezig. Soms hoor je niets anders om je heen dan het getyp op toetsenborden. Naar muziek luisteren is toch veel prettiger
  9. Toegegeven, het is niet altijd even netjes om te werken met een hoofdtelefoon op. Maar het zorgt er wel voor dat je collega’s zien dat je even niet gestoord wilt worden.
  10. Muziek verdringt het geluid van collega’s om je heen. Het is makkelijker te focussen op muziek, waardoor je niet steeds afgeleid wordt door gesprekken van collega’s

Speciaal voor jou heb ik een Spotify lijst samengesteld met 25 nummers uit het pop genre, waarmee je je eigen productiviteit kunt vergroten.
Mijn lijst vind je hier:

Blog banner doelen stellen

Doelen!

Hoe je veel sneller gaat krijgen wat je altijd al wilde.

Ebook doelen Marketing Mastermindgroep

Een super handige flowchart dat je automatisch helpt met het maken van de juiste keuzes. Dit betekent minder werk aan onzinnige zaken en meer resultaat.

Je gaat doelen stellen in het nu, zodat je exact weet wat je vandaag moet doen om volgende week dichterbij je doel te komen.

Je gaat inzicht krijgen in taken die je moet uitbesteden en zelfs moet elimineren. Dit betekent focus op zaken die echt belangrijk zijn.

Heldere en stap voor stap uitleg, zodat je direct aan de slag kunt. Dit zorgt ervoor dat je vandaag al een stap dichterbij je doel kunt komen.

Ebook doelen Marketing Mastermindgroep

Dit vind je wellicht ook interessant….

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *