Selecteer een pagina

3 manieren om makkelijker je doelen te bereiken

3 manieren om makkelijke je doelen te bereiken
101 marketingtips

Ben je op zoek naar een nieuwe manier om doelen te stellen, zodat je ze kunt bereiken? Doelen zijn moeilijk te bereiken en het ontbreken van de juiste methode kan deze uitdaging nog moeilijker maken. Gelukkig zijn er enkele geweldige en creatieve methoden die je kunt gebruiken om doelen te stellen en ervoor te zorgen dat je ze bereikt. In dit artikel behandelen we drie van de beste methoden om doelen te stellen.

 

De lange- en kortetermijn methode

De eerste methode voor het stellen van doelen die we behandelen, is waarschijnlijk degene waarmee je het meest vertrouwd bent. Dit is het stellen van langetermijndoelen die kunnen worden opgesplitst in kleinere doelen. De manier waarop deze methode werkt, is door langetermijndoelen te stellen die je over een bepaalde periode wilt bereiken. Schrijf bijvoorbeeld 10 doelen op die je de komende vijf jaar wilt bereiken. Bepaal vervolgens welke kortetermijndoelen je moet bereiken om dit mogelijk te maken. Deze korte doelen kunnen dingen zijn die je in een week, maand of een jaar kunt doen. Er zijn geen tijdslimieten voor kortetermijndoelen. De enige regel is dat ze leiden tot langetermijndoelen.

 

De checklist-methode

Als de bovenstaande methode je niet aanspreekt, wil je misschien de checklist-methode proberen. De checklist-methode is vergelijkbaar met de lange en korte methode, maar brengt je takenlijst terug naar een dagelijks niveau. Hoe je deze methode gebruikt, is door je langetermijndoelen te creëren. Maak vervolgens een lijst met dingen die je dagelijks kunt doen om die doelen te bereiken. Dit wordt je dagelijkse checklist. Zet het op je telefoon of tablet, of als achtergrond van je desktopcomputer, en zorg ervoor dat je al die doelen elke dag afvinkt. In het begin zal het moeilijk zijn om eraan te wennen, maar na een tijdje zal het een tweede natuur worden om je checklist af te werken voordat je naar bed gaat.

 

De dagboekmethode

Tot slot is er de dagboekmethode. De dagboekmethode moedigt je gewoon aan om je doelen op te schrijven in een dagboek of journaal en vervolgens zo vaak mogelijk iets op te schrijven over wat je doet om je doelen te bereiken. Dit is een veel minder beperkende methode dan de checklist of het dagboek en zeer creatieve mensen geven er misschien de voorkeur aan.

Blog banner marketing mastermindgroep - 101 marketingtips

101 marketingtips

Cover pomodoro planner Paul Akkermans

Direct toe te passen tips voor je bedrijf, waardoor je vandaag nog aan de slag kunt met de tips. Dit betekent dat je snel resultaat kunt behalen.

Inclusief 25 tips om snel je online bereik te vergroten, waardoor je binnen een paar weken al resultaat kunt zien. Dit zorgt ervoor dat je snel veel meer mensen bekend kunt maken met jouw expertise.

Ingedeeld in 10 handige categorieën, zodat er op iedere vlak van marketing tips te vinden zijn. Hierdoor kun je zelf makkelijk kiezen waar je focus op wilt leggen en resultaat mee wilt behalen.

Specifiek voor coaches & consultants, waardoor alle tips betrekking hebben op jouw business. Dit betekent dat je 101 nieuwe ideeen krijgt om makkelijker meer klanten te werven.

Cover pomodoro planner Paul Akkermans

Dit vind je wellicht ook interessant….

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *