Selecteer een pagina

Samenvatting: De 7 eigenschappen van effectief leiderschap, Stephen Covey

Samenvatting - De 7 eigenschappen van effectief leiderschap, Stephen Covey
Magische bulletpoints

Synopsis de 7 eigenschappen van effectief leiderschap

In deze klassieker van auteur Stephen Covey, vertelt de schrijver je hoe je leiderschap kunt ontwikkelen op persoonlijk en op zakelijk vlak. De auteur laat je exact zien welke 7 stappen resulteren in effectief leiderschap, waardoor succes haast een garantie wordt.

 

Samenvatting

Zou je effectiever met je tijd om willen gaan, meer willen bereiken op je werk, of misschien wil je wel meer aandacht besteden aan de mensen die je liefhebt.
Wat je ook wilt verbeteren, het gaat alleen lukken wanneer je jezelf gaat veranderen.

De beste manier om dit te doen is om je betere en succesvolle methodes aan te leren, zodat dit gewoontes gaan worden.Mensen zijn gewoontedieren, wezens die graag werken vanuit routine. Al onze routines en gewoontes samen, bepalen voor een gedeelte wie we zijn, maar vooral welke kant we met ons leven opgaan.

In De 7 eigenschappen van effectief leiderschap beschrijft Covey uitgebreid welke gewoontes je jezelf kunt aanleren om zowel zakelijk als persoonlijk een effectiever leven te kunnen leiden.

De 7 eigenschappen zijn:

  1. Ben proactief
  2. Begin met het einde voor ogen
  3. Doe belangrijke zaken als eerste
  4. Denk win-win
  5. Eerst begrijpen, dan begrepen worden
  6. Creëer synergie
  7. Houd de zaag scherp

Voordat Covey zijn boek schreef, heeft hij eerst ontzettend lang onderzoek gedaan naar de zaken die hij in zijn boek heeft beschreven. Hij kwam tot de conclusie dat er normaal gesproken 2 manieren zijn om je leven te verbeteren.

De eerste waar hij over spreekt is te werken aan de skills die nodig zijn voor het gedrag dat je na wilt streven. Stel dat je bijvoorbeeld je relaties met anderen wilt verbeteren, dan kun je je gaan richten op meer leren over communicatie of technieken om je lichaamstaal te verbeteren.

Ondanks dat verschillende methodes meestal makkelijk aan te leren zijn, is dit vaak niet de juiste weg. Doordat je jezelf bepaalde technieken aan gaat leren zul je op korte termijn wel succes behalen, echter zal dit op de lange termijn niet gaan werken.

Wil je de complete samenvatting ontvangen in je mailbox? Klik dan hier.

 

Blog banner samenvatttingen managementboeken

Samenvattingen van 10 managementboeken

Samenvattingen managementboeken

Samenvattingen van 10 populaire managementboeken in je mailbox, zodat je de grootste inzichten uit de boeken krijgt, zonder het hele boek te hoeven lezen.

10 dagen lang een samenvatting in je mailbox, zodat je iedere dag één samenvatting kunt lezen en het behapbaar blijft.

Inclusief internationale bestsellers, zodat je er nu eindelijk eens achter komt wat bepaalde boeken zo populair maakt en je zelf de inzichten kunt gaan toepassen.

Samenvattingen managementboeken

Dit vind je wellicht ook interessant….

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *