Selecteer een pagina

Samenvatting: De edele kunst van not giving a fuck, Mark Manson

Samenvatting the four hour workweek, Tim Ferris
Magische bulletpoints

Synopsis De edele kunst van not giving a fuck

Stop met het willen bereiken van onhaalbare doelen en begin te accepteren dat je leven bestaat uit tegenslagen en tekortkomingen. Aan de hand van humoristische verhalen, vertelt schrijver Mark Manson je over hoe je niet meer weg hoeft te rennen voor je fouten en onzekerheden, maar de pijnlijke waarheid onder ogen moet zien te komen.

 

Samenvatting

Focus op wat voor jou belangrijk is
We leven in een tijd van grote kansen, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak. Of het nu gaat om je carrière, het vergaren van informatie of het kiezen van je partner, de mogelijkheden zijn tegenwoordig vrijwel eindeloos. Maar waarom is het dan toch geen puur genot om in deze tijd te leven? We kunnen tenslotte haast alles krijgen wat we willen.

De reden waarom we niet allemaal 100% gelukkig zijn is omdat we vaak alles willen en met minder geen genoegen nemen. We hebben zoveel opties om uit te kiezen, dat we continu bezig zijn met keuzes maken en het afwegen van zaken die er voor een groot gedeelte niet toe doen.

We willen alles een beetje, in plaats van van iets heel veel. Tenminste, een groot aantal van ons leeft op deze manier en dat levert meer stress op dan genot. Beter zouden we ons moeten focussen op dat wat we echt belangrijk vinden en de rest, ja de rest is bijzaak. Of in de woorden van de auteur: Om de rest zouden we geen fuck moeten geven.

Je doelen halen is een uitdaging
Weet jij wat je echt uit het leven zou willen halen? Wat je ultieme doel is?
Het is niet zo makkelijk om deze vragen te beantwoorden toch? Natuurlijk zullen vele van ons zeggen dat we geluk willen, een liefhebbende familie en een baan die we leuk vinden, echter blijft het op deze manier een beetje vaag en zijn het juist de vage doelen die ervoor zorgen dat je niet je eigen succes gaat najagen.

Het is helaas zo dat als je ook maar iets wilt bereiken in je leven, dat je ervoor zult moeten vechten. Het bereiken van je doelen is niet makkelijk, integendeel zelfs. Je zult hard moeten werken en moeten beschikken over doorzettingsvermogen, want je komt gegarandeerd uitdagingen en obstakels tegen in je leven.

Stel dat je bijvoorbeeld CEO zou willen worden van een groot bedrijf. CEO klinkt wel tof toch? Je hebt als CEO tenslotte veel macht binnen een bedrijf. Maar een CEO zijn is verre van makkelijk. Veel CEO’s hebben werkweken van 60 uur, moeten moeilijke beslissingen maken, mensen en ontslaan en steeds maar weer er staan wanneer het nodig is. Je kunt het niet rustig aan doen.

Wil je de hele samenvatting ontvangen? Klik hier.

 

Blog banner samenvatttingen managementboeken

Samenvattingen van 10 managementboeken

Samenvattingen managementboeken

Samenvattingen van 10 populaire managementboeken in je mailbox, zodat je de grootste inzichten uit de boeken krijgt, zonder het hele boek te hoeven lezen.

10 dagen lang een samenvatting in je mailbox, zodat je iedere dag één samenvatting kunt lezen en het behapbaar blijft.

Inclusief internationale bestsellers, zodat je er nu eindelijk eens achter komt wat bepaalde boeken zo populair maakt en je zelf de inzichten kunt gaan toepassen.

Samenvattingen managementboeken

Dit vind je wellicht ook interessant….

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *