Selecteer een pagina

Samenvatting: Profit First, Mike Michalowicz en Femke Hogema

Samenvatting - Profit First, Mike Michalowicz en Femke Hogema
Magische bulletpoints

Inhoud van deze blog

Synopsis

Winst hoeft helemaal geen boekhoudkundige registratie te zijn van iets dat je niet in op je bankrekening hebt staan. Winst hoeft ook helemaal niet iets te zijn dat overblijft als al het andere is betaald. Winst moet je als eerste pakken en dit boek laat je exact zien hoe je dit moet doen.

 

Samenvatting

Het starten van een bedrijf is niet makkelijk, waardoor we alle respect moeten hebben voor de ondernemers die het proberen. Helaas voor iedere ondernemers, lijkt het lastige pas te komen op het moment dat de “zaak” geopend wordt.

Vanaf de eerste dag ben je als ondernemer bezig met meer geld binnen te halen dan dat je uitgeeft. Een ontzettend grote groep van de startende ondernemers lukt het helaas niet om zelfs maar in de buurt te komen van een beetje winst. Gemiddeld gezien sluit de helft van de bedrijven haar deuren in de eerste vijf jaar na oprichting. De ondernemers die het wel redden zijn in vele gevallen de ondernemer die van factuur naar factuur leven en goochelen met inkomsten en uitgaven om maar rond te komen in een hoop op betere tijden.

De formule voor winst
Ik hoef je niet te vertellen dat dit niet de manier is om winstgevend te zijn. Er is namelijk een betere, meer instinctieve manier om je winst te laten groeien.

Er zijn wereldwijd miljoenen bedrijven die winst willen maken. Van de winkel op de hoek, tot grote multinationals. Allemaal willen we geld verdienen. En gelukkig is er een oude formule die je hierbij kan helpen: Verkoop zoveel je kunt, trek je kosten er vanaf en houd de rest.

Zo simpel is het toch? Niet bepaald, zo blijkt.

Uit een enquête door de Global Entrepreneurship Monitor, stoppen acht van de tien bedrijven door een gebrek aan winst. Je vraagt je nu wellicht af hoe dit, ondanks de simpele formule. Het probleem is de formule zelf die namelijk gewoon niet klopt.

Wil je de hele samenvatting in je mailbox ontvangen? Klik dan hier.

 

Blog banner samenvatttingen managementboeken

Samenvattingen van 10 managementboeken

Samenvattingen managementboeken

Samenvattingen van 10 populaire managementboeken in je mailbox, zodat je de grootste inzichten uit de boeken krijgt, zonder het hele boek te hoeven lezen.

10 dagen lang een samenvatting in je mailbox, zodat je iedere dag één samenvatting kunt lezen en het behapbaar blijft.

Inclusief internationale bestsellers, zodat je er nu eindelijk eens achter komt wat bepaalde boeken zo populair maakt en je zelf de inzichten kunt gaan toepassen.

Samenvattingen managementboeken

Dit vind je wellicht ook interessant….

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *