Selecteer een pagina

Samenvatting: Rich dad, poor dad, Robert Kiyosaki

Samenvatting Rich dad poor dad
Magische bulletpoints

Synopsis Rich dad, poor dad

Schrijver Robert Kiyosaki vertelt in dit boek het de kennis die zijn echter (arme) vader met hem deelde, een hoogopgeleide man, die goed verdiende, maar altijd geld tekort kwam en zijn rijke vader. Zijn rijke vader was een vriend van zijn echte vader en tevens de rijkste man van Hawaii.

 

Samenvatting

Een ratrace is een begrip dat vaak wordt gebruikt om men duidelijk te maken dat nog harder werken dan je al doet, een uitzichtloze bezigheid is. een race die je nooit kunnen winnen, als een rat die zijn hele leven in een molentje rent, maar niet vooruit komt.

In het zakelijke leven betekent het zoveel als continu voor iedereen werken, behalve voor jezelf. Je werkt voor je werkgever, voor je klanten, voor de belasting etc.
Allemaal nemen ze een deel van je inkomsten en jij krijgt het kleine gedeelte dat overblijft.

Mensen die de ratrace kennen, weten dat we er allemaal deel vanuit maken en het tegelijkertijd ook allemaal haten. Wat is dan de reden dat we blijven racen?

Dit komt omdat het leven van de meeste mensen gedomineerd wordt door de angst van wat anderen van hun denken.

Een voorbeeld: We vertellen onze kinderen vaak nog steeds dat ze hun best moeten doen op school, zodat ze laten een goede baan kunnen krijgen. Advies dat in een ver verleden misschien zo werkte, maar inmiddels achterhaald is.

Vroeger was je na een opleiding haast verzekerd van een baan bij een bedrijf waar je waarschijnlijk je hele leven lang bleef werken. Tegenwoordig staat dit niet meer garant voor een leven lang verzekerd zijn van inkomsten en vrij zijn van financiële stress.

Tegenwoordig kun je hetzelfde pad bewandelen en er nog steeds nauwelijks financieel op vooruit gaan. Dit komt omdat je vast zit in de ratrace. Het meeste dat je verdient, is voor je werkgever, niet voor jou. Je werkgever wordt rijk van jouw inspanningen en jij krijgt zo nu en dan een paar procent loonsverhoging.

Ondanks dat het gewoon niet meer werkt, leiden we ons leven vaak nog steeds volgens deze achterhaalde formule. Dit komt simpelweg omdat we bang zijn om niet aan de verwachtingen te voldoen die ons vanaf onze geboorte werd geschetst.

Het resultaat is dat we inderdaad armoede vermijden, maar we er ook niet rijker op worden.

Wil je de hele samenvatting in je mailbox ontvangen? Klik dan hier.

Blog banner samenvatttingen managementboeken

Samenvattingen van 10 managementboeken

Samenvattingen managementboeken

Samenvattingen van 10 populaire managementboeken in je mailbox, zodat je de grootste inzichten uit de boeken krijgt, zonder het hele boek te hoeven lezen.

10 dagen lang een samenvatting in je mailbox, zodat je iedere dag één samenvatting kunt lezen en het behapbaar blijft.

Inclusief internationale bestsellers, zodat je er nu eindelijk eens achter komt wat bepaalde boeken zo populair maakt en je zelf de inzichten kunt gaan toepassen.

Samenvattingen managementboeken

Dit vind je wellicht ook interessant….

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *