Selecteer een pagina

Samenvatting the four hour workweek, Tim Ferris

Samenvatting 4 hour work week
Magische bulletpoints

Synopsis

Een werkweek van 4 uur, is het mogelijk? Schrijver Tim Ferris claimt van wel en schreef er zelfs een bestseller over. In dit boek lees je hoe je goed kunt verdienen en in alle vrijheid het leven kunt leiden dat je graag wilt leiden.

 

Samenvatting

Werk je acht uur per dag en vijf dagen per week tot je op je op je 70e te oud bent om echt van je verdiende oude dag te genieten? Of zou je liever 4 uur per week willen werken waar je maar wilt en evenveel in een maand willen verdienen als je nu doet in een jaar?

Dit klinkt waarschijnlijk als een ver van je bed show, terwijl het juist dat was wat de schrijver van dit boek deed. Iets dat jij ook zou kunnen doen.

 

Uitstellen

In 2004 kreeg Tim Ferris een burnout en moest hij een tijd vrij nemen van alles dat zorgde voor stress. In deze periode reisde hij de wereld rond en kwam hij erachter dat hij een succesvol bedrijf kon runnen, zonder vast te zitten aan een bepaalde plek en zonder er al teveel energie in te steken.

Veel mensen offeren hun leven op voor een idee dat pensioen heet. Iedere dag gaan ze naar hun werk, nemen plaats achter een bureau en maken dagen van acht uur, terwijl ze stiekem dromen van de tijd dat ze met pensioen kunnen gaan en kunnen genieten van het leven.

De schrijver noemt dit mensen die hun leven uitstellen. In plaats van iedere dag te leven zoals ze willen, werken ze zichzelf kapot om wat geld apart te kunnen zetten voor later. Natuurlijk kun je op deze manier best een behoorlijk bedrag bij elkaar sparen, maar er is toch geen enkel bedrag dat een leven lang werken rechtvaardigt?

De schrijver ontmoette ooit een man genaamd Mark terwijl hij in het vliegtuig zat richting Las Vegas. Mark leek het perfecte voorbeeld van een succesvolle man. Hij managede casino’s, benzinestations en verschillende winkels. Hij droeg een gigantische diamanten ring en spendeerde met enige regelmaat 500.000 dollar op aan reisjes naar Las Vegas.
Het enige dat Mark niet had, was geluk. Hij voelde zich ellendig van binnen. Zijn werk vond hij verschrikkelijk en met zijn twee ex vrouwen had hij net zo’n slechte relatie als met zijn huidige vrouw.

In plaats van dat hij besloot te genieten van zijn leven, stelde hij het uit door 30 jaar lang werk te doen dat hij haatte, zodat hij een zogenaamd betekenisvol leven kon leven.

Mark snapte niet dat je helemaal geen miljonair hoeft te zijn om er als een te leven.

Wil je de hele samenvatting in je mailbox ontvangen? Klik dan hier.

 

Blog banner samenvatttingen managementboeken

Samenvattingen van 10 managementboeken

Samenvattingen managementboeken

Samenvattingen van 10 populaire managementboeken in je mailbox, zodat je de grootste inzichten uit de boeken krijgt, zonder het hele boek te hoeven lezen.

10 dagen lang een samenvatting in je mailbox, zodat je iedere dag één samenvatting kunt lezen en het behapbaar blijft.

Inclusief internationale bestsellers, zodat je er nu eindelijk eens achter komt wat bepaalde boeken zo populair maakt en je zelf de inzichten kunt gaan toepassen.

Samenvattingen managementboeken

Dit vind je wellicht ook interessant….

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *